Werken aan bruggen E40 in Erpe-Mere na 2 jaar bijna afgerond

Gepubliceerd op 18 juni 2024 om 15:25

Het Agentschap Wegen en Verkeer rondt binnenkort de werken op de E40 in Erpe-Mere af. De lokale wegen en de nieuwe brug van de Merestraat gaan open op 19 juni. De hinder op de snelweg moet tegen 4 juli voorbij zijn.

 

Voor de laatste werken moet de snelweg een aantal nachten in juni en juli nog worden afgesloten. Zo moet de aannemer de tijdelijke werfsignalisatie wegnemen en moet de bovenste laag asfalt nog aangebracht worden. Tijdens deze sluitingen rijdt het verkeer om. Daarnaast zal het verkeer op verschillende momenten op versmalde rijstroken moeten rijden. Met de openstelling van deze werf zijn twee belangrijke brugrenovaties op het Vlaamse wegennet uitgevoerd.

4 juli 2024 werken klaar

Goed nieuws, de werken aan de bruggen in Erpe-Mere gaan hun laatste fase in. De werken aan de bruggen zijn voltooid, nu resten enkel nog de laatste afwerkingen. Vanaf 19 juni 2024 wordt de signalisatie uit dienst genomen, definitieve asfaltlagen en vangrails geplaatst, openbare verlichting én geluidsschermen geïnstalleerd. Tegen 4 juli 2024 moeten de werken helemaal afgerond zijn.

 

Vanaf 19 juni 2024 mindert de hinder

Op 18 juni 2024 vinden er nog zogenaamde belastingproeven uit op de brug van de Merestraat en de brug over de spoorweg. Dat gebeurt door het plaatsen van een colonne vrachtwagens op de brug. Na deze laatste controle gaat vanaf 19 juni 2024 de gloednieuwe brug van de Merestraat open. Daarmee worden ook de Blauwenbergstraat/Lange Ommegangstraat en Merestraat terug opengesteld voor het verkeer. Vanaf 20 juni 2024 zal de E40 richting Gent op drie volwaardige rijstroken in dienst genomen worden. Vanaf 1 juli 2024 zal de E40 richting Brussel terug op drie volwaardige rijstroken beschikbaar zijn.