Inschrijven Livinustocht

Op zondag 30 juni gaat voor de 21ste keer de Livinustocht door. De historische wandeltocht van Gent naar Sint-Lievens-Houtem biedt, dankzij drie verschillende startplaatsen als afstanden, zowel voor gevorderde wandelaars als families wandelplezier.

De Livinustocht heeft historische roots die tot 1.000 jaar teruggaan met de historische processie van de overblijfselen van de heilige Livinus. De moderne Livinustocht is ondertussen een stevige wandeling geworden vanaf de Gentse Sint-Baafsabdij naar het marktplein in Sint-Lievens-Houtem. Een tocht van maar liefst 35 km. Wie dat net te veel vindt, kan eveneens starten in Gontrode (22 km) of in Oosterzele (15 km). Nieuw dit jaar is de ‘Start2Livinus’ van 6 km, ideaal voor gezinnen of minder getrainde wandelaars.

In 2023 namen maar liefst méér dan 450 sportievelingen en gelegenheidswandelaars deel. Vanuit Sint-Lievens-Houtem wordt busvervoer voorzien naar de drie startplaatsen. Dankzij de sponsors zijn er voordelige all-in prijzen tussen 7 en 12 euro, afhankelijk van de afstand, busvervoer of eigen vervoer. Deelname aan de ‘Start2Livinus’ is 5 euro en gratis voor kinderen jonger dan zes jaar.

Inschrijven voor de Livinustocht is verplicht en kan t.e.m. vrijdag 21 juni.